Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

ΡΟΔΟΣ: ΠΑΡΑΤΗΜΕΝΑ ΚΥΝΗΓΟΣΚΥΛΑ-ΝΕΚΡΟ ΤΟ ΕΝΑ-DEAD HUNTING DOG

ΑΠΟ: http://www.adespoto.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=2281:2011-04-07-07-21-01&catid=35:generalnews&Itemid=67

Στην περιοχή της Ιξιάς, στη Ρόδο, άλλα δύο κυνηγόσκυλα θύματα των ανεύθυνων ιδιοκτητών τους. Τα ζώα εγκαταλήφθηκαν και το ένα ήδη βρήκε τραγικό θάνατο, αφού δεν άντεξε να ζήσει χωρίς φαγητό και νερό. Το δεύτερο παρέμεινε πάνω από το πτώμα του νεκρού φίλου του, φοβισμένο, χωρίς να θέλει να πλησιάσει τους ανθρώπους που προσπάθησαν να το βοηθήσουν.

Το νεκρό σκυλί περισυλλέχθηκε χθες 6/4 αλλά το θηλυκό παραμένει εκεί, με κίνδυνο να δηλητηριαστεί, φαινόμενο που συμβαίνει συχνά στην Ιαλυσό. Και τα δύο σκυλιά φορούν αλυσίδες-''κολλάρα'' στο λαιμό, που σημαίνει ότι ανήκαν σε κάποιον πριν τα εγκαταλείψει!!!

Η κατάσταση με τα εγκαταλελειμμένα κυνηγόσκυλα στη Ρόδο έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, αφού η πλειοψηφία των ''αδέσποτων'' είναι παρατημένα, ημίαιμα ή καθαρόαιμα κυνηγόσκυλα!

Οι αρχές κωφεύουν και παρά τις υποσχέσεις του Κυνηγετικού Συλλόγου να πιέσει ταμέλη του να τοποθετήσουν microchip στα σκυλιά τους, δεν έχουμε δει καμία σημαντική προσπάθεια!

Έξω από μεγάλο σουπερ μάρκετ στη λεωφόρο Ρόδου-Λίνδου βρίσκεται τις τελευταίες μέρες άλλο ένα κυνηγόσκυλο που αν και καθαρόαιμο, εγκαταλήφθηκε, αφού δεν κυνηγούσε καλά προφανώς και φορά αλυσίδα στο λαιμό, που όσο μεγαλώνει το ζώο, τόσο η αλυσίδα σφίγγει! Φίλοι του adespoto.gr προσπάθησαν να το πλησιάσουν με κονσέρβα για να του βγάλουν την αλυσίδα, αλλά το ζώο είναι πολύ τρομαγμένο. Φυσικό δυστυχώς αφού όλοι οι κυνηγοί κρατούν τα ζώα τους σε κλουβιά και δεν έχουν καμία κοινωνικοποίηση ενώ όταν εγκαταλείπονται γίνονται φοβισμένα πλάσματα.

Στην περιοχή Κοσκινού, δεκάδες κουτάβια βρίσκονται στο δρόμο από τις αρχές Φεβρουαρίου αφού οι κυνηγοί που διατηρούν παράνομα μέσα σε ιταλικό κτίριο κυνηγόσκυλα, γουρούνια, κότες και κατσίκια αφήνουν τα ζώα να ζευγαρώνουν ανεξέλεγκτα και πετάνε τα ημίαιμα κουτάβια, που δεν μπορούν να πουλήσουν ως..κυνηγόσκυλα σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων που διαμαρτυρήθηκαν για την κατάσταση!!!

Ως πότε θα βλέπουμε αυτή τη κατάσταση στη Ρόδο;;;




2 dogs dumped in Ixia. One dead. The other was watching over it.
both wear chain on their neck!
Bravo hunters! For one more time!!!!!